Terapihund

Terapihunden Klara

När du möter en hund eller ett djur du tycker om så utsöndrar du extra av kroppens egna lugn- och rohormon - oxytocin.


Min hund Klara är oftast med mig på jobbet. Hon är sju år och av rasen Boxer. När du kommer in i vårt rum ligger Klara vid skrivbordet. Ofta vill hon hälsa men väntar på kommandot "varsågod". Hon hälsar då lugnt och stilla och om hon vill och får för dig, så kanske hon lägger sig vid dina fötter.


Om du inte vill hälsa på Klara så ligger hon kvar vid skrivbordet. Vissa vill att Klara ska hoppa upp i famnen och mysa, det kan hon göra, om hon vill. Annars ligger hon gärna och småsnarkar på golvet i rummet, så där lugnande bara.


Förutom att jag är KBT Terapeut är jag också utbildad instruktör genom Svenska Brukshundklubben och har lång erfarenhet av att utbilda människor inom ämnet hund. Jag fick min första hund 1978. Sedan jag började arbeta med människor med psykiska problem har jag alltid haft mina hundar med på jobbet. De hjälper människor mycket mer än vad vi kan förstå!


Klara är min tionde hund och arbetar heltid med mig på jobbet. Klara har genomgått mentaltest med godkänt resultat samt är godkänd sökhund. Klara underlättar oftast mötet mellan oss människor!

Klara Söderlund

Klara får bara hälsa på dig när du kommer in i vårt rum.

I väntrummet har Klara lärt sig att alla människor inte vill hälsa på henne.

När hon inte är på jobbet så älskar Klara att gå i skogen.